fbpx THE SOCIAL SUPERMARKET Open Studio
THE SOCIAL SUPERMARKET
jason's deli by dairy farm group
THE SOCIAL SUPERMARKET
jason's deli by dairy farm group

TYPOLOGY
COMMERCIAL
CLIENT
DAIRY FARM GROUP
AREA
4,300 SQFT
SCOPE
DESIGN CONSULTANCY

We point to supermarkets as a step-up from wet markets, but are they anything more than a market transposed into an air-conditioned box? Jason’s Deli proposes a dynamic, trendy atmosphere that sets itself apart from the cold aisle-after-aisle layout in our average supermarkets. In its cluster layout, it offers paths to meander and discover fresh food, even counter islands to dwell and enjoy good wines while people watching. Grocery shopping is not just a ritualistic part of every urban dweller’s life, but one that is now made social!

White oak timber is used extensively to emanate warmth and avoid the sterile look of a archetypal supermarket.
The entrance is subtly divided into 2 segments - a 'fast zone' on the left, and 'slow-zone' on the right.
The fruit lounge at the front is kept low to allow visual connection with deeper ends of the space.
Besides the aesthetics value, the dynamic floor pattern gives shoppers an illusion that they are moving faster than they really are - this slows them down & encourages more browsing.
Product adjacencies were considered in the layout & placement of products for a quicker & more convenient experience.
Island tables in the heart of the market allows for immediate consumption of any purchase while acting as a social hub.
The buffet-style Ready-To-Eat Counter is conceptualized specifically for the busy office crowd in the area.
A orange mesh & barrisol lighting hangs over the Ready-To-Eat counter.
Columns are dematerialised with a reflective finish while the hanging planter softens the harsh edges.
The store operates entirely on self-checkout systems, reducing the number of on-site staff required.
The overall design does not conform to a strict & rigid design language; opposing elements & colours were used to imbue a casual atmosphere.