fbpx CO-WORKING SPACE : TRANSIENT WORK SPACES - Open Studio
TRANSIENT WORK SPACES
the workshop by ascendas
TRANSIENT WORK SPACES
the workshop by ascendas

TYPOLOGY
WORK SPACE
CLIENT
ASCENDAS
AREA
4,200 SQFT
SCOPE
DESIGN & CONSTRUCTION

Unlike traditional offices, movement & moments are important for a co-working office. This meant that the design had to embrace in-between spaces around the desks & rooms more than the desks themselves. Inspired by the non-linear nature surrounding the work of the creative entrepreneur, fluid and curvilinear forms were used to accentuate their movements within the space throughout the day. Pastel tones peppered around the spaces creates a cross-breed of being a work & lifestyle destination.

‘The Workshop’ is a co-working office that fits 50 individuals and 6 private offices.

A blue scalloped facade forms the welcoming and directional element at the entrance.
A terrazzo-cladded island serves as the epicentre for community & workplace culture creation.
The island was crafted as avocado-shape to encourage congregation at the curved ends.⁠
Embracing 'in-between spaces', curvilinear floor pattern accentuates movements within the space.
Colour & textural contrast in the floor finishes breaks the usual monotony of office flooring.
The staircase was designed to behave as an informal seating space.
Furniture retrofitted on the staircase allows it to be adapted as higher ground seating.
Timber planks retrofitted on the existing concrete stairs adds a touch of warmth and offers a different tactile experience.
The oversize arches for the meeting booths accentuates the height of the space.
The series of arches forms a 'transparent volume' that demarcates the bank of semi-private spaces.
Banqueat seating is being enveloped for semi-privacy & offers flexibility of individual or pair work.
The furniture for individual workstations similarly follows the curvilinear language.
Unexpected result of the workstations resembling elephants was a fun juncture in the project.
The 2nd storey consists of mainly private offices that has glass for its walls.
Bar height seating by the railing on the 2nd storey offers a look-out perch working zone.
The main collaboration space is a large salmon pink table paired with dark green LC7 chair.
Visual tension between a contemporary table and the classic LC7 chairs generates its own aesthetics.
Similarly, the meeting room's 'anti-corporate' look juxtaposes against formal-looking chairs.
A night view of the entrance area.
The overall design has a ambiguous look of being a office and a lifestyle destination at the same time.